Senaryosuyla Beyin Yakan En İyi Filmler – 50 Öneri

Akıl dolu senaryosu, şaşırtan sonuyla mutlaka izlenmesi gereken beyin yakan filmleri listeledim. Psikoloji gerilimden aksiyon bilim kurguya kadar bir çok türde film bulunuyor.

Özellikle izlerken beyin çalıştıran film severlere tam bir tavsiye niteliğinde oldu. Filmlerin bazı sahneleri gerçekten de insanın beyin hücrelerini yakacak türden. O yüzden listedeki bir çok filmi tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz. İşte senaryosu ve kurgusuyla aklınızı karıştıracak filmler. İyi seyirler.

50. Enemy (2013)

Enemy

Adam Bell isimli tarih profesörü oldukça monoton bir hayat yaşamaktadır. Tavsiye üzerine izlediği bir filmde kendisine tıpa tıp benzeyen bir oyuncu görür ve oyuncunun peşine düşer. Adam’a ikizi kadar benzeyen Anthony ismindeki oyuncunun, Adam’ın sıkıcı hayatının aksine oldukça eğlenceli bir hayatı vardır. Adam ve Anthony’nin karşılaşması hayatlarını alt üst edecektir. Son derece kafa karıştırıcı gizemli bir film.

IMDb: 6.9

49. Triangle (2009)

Triangle

Bir grup arkadaş yat gezisine çıkar ancak okyanusun ortasında fırtınaya yakalanırlar. Oradan geçen bir gemiye sığınmak zorunda kalırlar. Gruptaki Jess ismindeki kadın gemiyle ilgili tuhaf bir hisse kapılır. Filmin ilk yarısı sıradan bir korku filmi gibi ilerlerken, ikinci yarıda beyin yakmaya başlıyor.

IMDb: 6.9

48. Primer (2004)

Primer

Sadece 7.000 dolarlık bir bütçeyle çekilmiş film iki mühendis arkadaşın tesadüfen bir zaman makinesi icad etmesini konu ediniyor. Anlaşılması zor, bayağı bir karmaşık film. Zamanda yolculuk konusuyla ilgilenenlerin izlemesini tavsiye ederim ancak filmi çözmek pek kolay olmayacak.

IMDb: 6.9

47. Stay (2005)

Stay

Gizem severlerin mutlaka izlemesi gereken bir film. Sonuna kadar anlaşılmaz kalan film finaliyle seyirciyi ters köşe ediyor. İntihar etmeye meyilli bir hastasına yardım etmek isteyen psikiyatrist Sam, ona yakınlaştıkça gizemli olaylar gelişecektir.

IMDb: 6.9

46. The Thirteenth Floor (1999)

The Thirteenth Floor

Bilim kurgu severlerin mutlaka seyretmesi gereken film beyin açan bir senaryoya sahip. Aynı yıl gösterime girdiği Matrix ile benzerlikler gösterse de konuyu aksiyonsuz bir şekilde işlemekte. Sanal gerçeklik simülasyonu geliştiren bir firmanın sahibi Hannon Fuller, çok önemli bir şey keşfeder. Bunu çalışanı Douglas Hall’a anlatmak için sanal dünyadayken ona bir mektup bırakır. Gerçek dünyaya dönen Hannon, öğrendiği gerçekleri açıklayamadan bir cinayete kurban gider. Firma çalışanları büyük bir gizemle baş başa kalırlar.

IMDb: 7

45. Coherence (2013)

Coherence

Bir grup arkadaş bir akşam yemeğinde buluşur. O akşam gökyüzünden bir kuyruklu yıldız geçer ve sıra dışı olaylar baş gösterir. Elektrikler kesilir ancak uzakta bir evde ışıklar yanmaktadır. Grup bu eve gitmeye karar verir.

IMDb: 7.2

44. The Mist (2007)

The Mist

Korku gerilim türündeki film Stephen King’in romanından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Nereden geldiği belli olmayan bir sis tüm kasabayı kaplar. Sisin içerisinde ortaya çıkan yaratıklardan kaçan insanlar bir süpermarkete sığınır. Finaliyle insanın aklını alan bir film.

IMDb: 7.2

43. Identity (2003)

Identity

Şiddetli fırtına sonucu bir otele sığınan on yabancı insan burada sıralı cinayetlere tanık olacaktır. Hayatta kalmak için buradaki sırrı çözmek zorundadırlar. Oldukça tempolu bir psikolojik gerilim filmi.

IMDb: 7.3

42. The Fountain (2006)

The Fountain

Duygusal, hüzünlü ama aynı zamanda da mistik bir film. Hatta anlaşılması en güç filmlerden birisi diyebiliriz. Öyle ki her izleyicinin kendine göre farklı bir açıklaması olabiliyor. Farklı zamanlarda üç hikayenin anlatıldığı film, kurgusu ve müzikleriyle masalsı bir tat veriyor.

IMDb: 7.3

41. Pi (1998)

Pi

Siyah beyaz çekilen film, doğadaki herşeyin matematiksel olarak açıklanabileceğini düşünen Max adındaki bir dehayı konu alıyor. Max hayatını evrenin bu gizemli sırrını çözmeye adar ancak ulaştığı sonuçları saklamak zorundadır.

IMDb: 7.4

40. Predestination (2014)

Predestination

Beyninizi yakacak ve hatta dumanlar çıkaracak bir bilim kurgu filmi. Zaman yolculuğu konusunda içerdiği paradokslar film bittikten sonra bile insanı düşündürüyor. Avustralya yapımı film, bir teröristi yakalamak için geçmişe yolculuk yapan bir ajanı konu alıyor. Fazla ipucu okumadan seyredilmesi gereken filmlerden birisi.

IMDb: 7.5

39. Jacob’s Ladder (1990)

 Jacob's Ladder

Son derece etkileyici bir psikolojik film. Vietnam gazisi Jacob, yaşadığı savaşın etkisinden kurtulamamıştır. Gördüğü kabuslar hayatını alt üst etmekte ve rüya ve gerçekler birbirine girmektedir. Mutlaka izlenmeli.

IMDb: 7.5

38. Source Code (2011)

Source Code

Yüzbaşı Colter gözlerini bir trende açar. Buraya nasıl geldiğini dahi anlamadan 8 dakika içinde bir patlamayla tren havaya uçar. Kendine geldiğinde bir programın içinde olduğunu anlayan adam, trene geri dönüp patlama olmadan önce bombacıyı bulmak zorundadır.

IMDb: 7.5

37. Cloud Atlas (2012)

Cloud Atlas

Anlamak için bir kaç defa izlenmesi gereken filmlerden birisi. Birbiriyle bağlantılı 6 farklı hikaye ve zaman anlatılıyor. Aynı isimli romandan sinemaya uyarlanan film uzun süresine rağmen oldukça sürükleyici.

IMDb: 7.5

36. The Others (2001)

The Others

Kocasını 2. Dünya Savaşı’nda kaybeden Grave, güneş ışığına duyarlı iki çocuğuyla karanlık bir evde yaşamaktadır. Evlerine iş istemek için gelen bir aileyi hizmetçi olarak eve alır. Hizmetçiler geldikten sonra kızı Anne evde hayaletler görmeye başlar. Grace ilk başta bunu önemsemez ancak evde yalnız olmadıklarını o da anlayacaktır. İzleyiciyi ters köşe eden bir film.

IMDb: 7.6

35. Lost Highway (1997)

Lost Highway

Müzisyen Fred karısı Renee tarafından aldatıldığını düşünmektedir. Bu düşünce bir sabah kapılarının önünde bir video kaset bulmalarıyla paranoyak hale dönüşür. Kasette evlerinin dışardan gizlice çekilmiş görüntüleri vardır. Diğer gün evlerinin içinin görüntülendiği başka bir kaset daha bulan çift, çareyi dedektife gitmekte bulur. Sembollerle dolu bir David Lynch filmi.

IMDb: 7.6

34. The Illusionist (2006)

The Illusionist

Şaşırtıcı bir finale sahip film, bir marangozun oğluyla soylu bir ailenin kızı arasındaki aşkı anlatıyor. Aşkını yaşaması engellenen adam ülkeyi terkeder ve dünyayı dolaşmaya başlar. Aradan 15 yıl sonra ülkesine bir illüzyonist olarak geri döner. Eski aşkı ise nişanlanmak üzeredir. Birbiriyle tekrar karşılaşan aşıkların duyguları yeniden alevlenir.

IMDb: 7.6

33. The Butterfly Effect (2004)

The Butterfly Effect

Evan Treborn günlüklerini okuyarak geçmişe gidebildiğini keşfeder. Genç adam çocukluğuna geri dönüp kötü olayları değiştirmek ister ancak bu değişiklikler gelecekte beklenmedik durumlara yol açar. İzlenmesi gereken fevkalade bir zamanda yolculuk filmi.

IMDb: 7.7

32. 21 Grams (2003)

21 Grams

Oldukça ilginç, bulmaca gibi bir kurguya sahip bir film. Beklenmedik bir şekilde hayatları kesişen üç insanın hikayesini konu alan filmde, gelecek ve geçmiş adeta birbirine giriyor. Birden fazla seyredilecek filmlerden birisi.

IMDb: 7.7

31. Dark City (1998)

Dark City

Bir otelin küvetinde uyanan John buraya nasıl geldiğini bilmemektedir. Biraz sonra telefon çalar. Arayan kişi doktor olduğunu ve yaptıkları bir deneyin ters gittiğini söyler. Hafızasını kaybeden John’a peşinde adamlar olduğunu, hemen ordan çıkmasını söyler. Matrix ile benzer bir şekilde yaşadığımız dünyanın gerçekliğini sorgulatan bir bilim kurgu filmi.

IMDb: 7.7

30. Saw (2004)

Testere

Seri katil filmleri listesinde de yer verdiğim film oldukça sarsıcı bir sona sahip. Bir banyoda uyanan iki yabancı adam kendilerini zincirle bağlı bulur. İp uçları bularak buradan çıkmanın bir yolunu bulmak zorundadırlar.

IMDb: 7.7

29. The Machinist (2004)

The Machinist

Bir fabrikada çalışan Trevor uyku problemi yaşamaktadır. Bir yıldır uyuyamayan adam iyice zayıflamış ve akıl sağlığını yitirmeye başlamıştır. Fabrikada yaşanan bir kaza sonucu işçiler tarafından suçlanan adam olan Trevor gittikçe bir kabusun içine sürüklenecektir.

IMDb: 7.7

28. Run Lola Run (1998)

Run Lola Run

Manni mafya için kuryelik yapmaktadır. Bir gün yüklü bir parayı kaybeder. 20 dakika içinde parayı bulamazsa hayatını kaybedecektir. Zor durumda kalan Manni sevgilisi Lola’dan yardım ister. Almanya yapımı şaşırtıcı bir film.

IMDb: 7.7

27. The Game (1997)

The Game

Nicholas, hayatındaki herşeyi planlı yaşayan, herşeyi kontrol eden bir insandır. Doğum gününde kardeşi Conrad’dan bir hediye alır. Nicholas’ın hayatı hediye aldığı kartvizitteki numarayı aramasıyla birlikte kontrolden çıkacaktır. Konusuyla beyninizi yoracak, ters köşe bir film.

IMDb: 7.8

26. Being John Malkovich (1999)

Being John Malkovich

Oldukça kafa karıştırıcı bir komedi filmi. İşleri yolunda gitmeyen Craig adındaki bir kukla sanatçısı, karısının isteği üzerine bir şirkette çalışmaya başlar. Son derece garip bu şirkette bir tünel keşfeder. Bu tünel sinema oyuncusu John Malkovich’in beynine açılmaktadır. Eğlenceli ve yaratıcı senaryosuyla gayet hoş bir film.

IMDb: 7.8

25. Crash (2004)

Crash

Düşük bütçesine rağmen en iyi film dalında Oscar ödülü kazanan yapım sıra dışı bir konuya sahip. Tesadüfen kesişen birbirinden farklı hayatlar ve insanların sahip olduğu önyargılar oldukça güzel bir kurguyla anlatılmakta.

IMDb: 7.8

24. Mr. Nobody (2009)

 Mr. Nobody

2092 yılında 117 yaşındaki son ölümlü insan ölmek üzeredir. İnsanlar arasında son ölümlünün yaşatılması veya ölmesine izin verilmesi tartışılmaktadır. Hayatına dair hiç bir kayıt olmayan yaşlı adam, karşısındaki gazeteciye çocukluğunu anlatmaya başlar. Bir tren istasyonunda iki seçim arasındadır. Annesiyle gidecek veya babasıyla kalacaktır. Vereceği karar hayatınında yaşayacağı herşeyi etkileyecek sonsuz olasılığa sahiptir.

IMDb: 7.9

23. Moon (2009)

Moon

Ay’da görevli Astronot Sam, 3 yıllık görev süresini doldurmak üzeredir. Uzun süren yalnızlığının sonrasında ailesine kavuşacak olmanın heyacanını yaşayan adam bazı tuhaflıklar sezmeye başlar. Bilim kurgu filmi sevenler kaçırmamalı.

IMDb: 7.9

22. Twelve Monkeys (1995)

Twelve Monkeys

Gelecek bir zamanda bir virüs insanlığı tehdit etmektedir. Bu yüzden yer altında yaşayan insanlar virüsle başa çıkabilmek için geçmişe bir mahkumu gönderirler. Başrolde Brad Pitt ve Bruce Willis’in olduğu, kaçırılmaması gereken bir film.

IMDb: 8

21. Blind Chance (Przypadek) (1987)

Przypadek

Polonya yapımı film dilimize Kör Talih olarak çevrilmiş. Tıp öğrencisi Witek’in Varşova’ya yapacağı yolculukla ilgili 3 olasılık anlatılıyor. Bu 3 olasılık, trenin arkasından koşan Witek’in treni yakalarsa veya yakalayamazsa olacaklar ile ilgili.

IMDb: 8

20. Mystic River (2003)

Mystic River

Üç arkadaş sokakta oyun oynarken, iki sahte polis içlerinden birisini alıp götürür. Dave adındaki küçük çocuk kaçıp kurtulana kadar günler boyunca adamların cinsel tacizine uğrar. Bu trajik olayın ardından 25 yıl sonra bu üç arkadaş tekrar bir araya gelecektir. İyi bir senaryo ve harika oyunculuğa sahip bir film.

IMDb: 8

19. Mulholland Drive (2001)

Mulholland Drive

Rüya ve gerçeğin birbirine karıştığı, gizemin sonuna kadar aralanmadığı son derece ilginç ve karmaşık bir film. Betty adındaki genç kadın büyük hayallerle Hollywood’a gelir. Burada tanıştığı başka bir kadına aşık olur ve aralarında gizemli bir ilişki başlar.

IMDb: 8

18. The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense

Etrafında ölü insanlar gören Cole adındaki küçük çocuk yaşadığı bu sıra dışı deneyimlerden oldukça korkmaktadır. Çocuk psikoloğu Malcolm ise çocuğu bu durumdan kurtarabilmek için onu ölülerle iletişime geçmesi için ikna eder. Film boyunca izleyiciyi geren atmosferi, senaryosu ve oyuncularıyla muhteşem bir yapım.

IMDb: 8.1

17. Amores Perros (2000)

Amores Perros

Türkçe’ye Paramparça Aşklar ve Köpekler olarak çevrilen film birden fazla hikayeyi konu alıyor. Hikayeler 3 farklı kısa film gibi ilerler ve kader bir trafik kazası sonucu bu 3 yaşamın yollarını kesiştirir. Vurucu sahneleri, kurgusu, müzikleriyle yıllar sonra tekrar izlendiğinde bile insanı etkilemeyi başarıyor. İbretlik bir film.

IMDb: 8.1

16. Donnie Darko (2001)

Gizemli bir yaratık tarafından gece uykusundan uyandırılan Donnie, dünyanın 28 gün, 6 saat, 42 dakika, 12 saniye sonra sona ereceğini öğrenir. Kendisine Frank diyen tavşan kılığındaki yaratık, bu haberi vermek için Donnie’yi evinden uzaklaştırmıştır. Evine geri dönen Donnie odasına bir uçak motoru düştüğünü görür. Paralel evren konusunun işlendiği filmin ilk izlemede anlaşılması oldukça güç.

IMDb: 8.1

15. Gone Girl (2014)

Gone Girl

Nick, eşi Amy’nin gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasının ardından polisin dikkatini üzerine çekmiştir. Amy’ye ne olduğu bilinmemekte, kocası ise masum olduğunu iddia etmektedir. Aynı isimdeki romandan beyaz perdeye uyarlanan, gerilim seviyesi yüksek müthiş bir polisiye filmi.

IMDb: 8.1

14. The Truman Show (1998)

The Truman Show

Son derece güzel bir hayat yaşayan Truman, hayatında bazı gizemli olaylar yaşamaya başlar. Farketmeye başladığı şeyler onda hayatının gerçekliğiyle ilgili kuşkular uyandırır. Jim Carrey’nin harika oyunculuğuyla izleyene paranoya yaşatacak bir film.

IMDb: 8.1

13. Stalker (1979)

Stalker

Dünyaya düşen bir göktaşı Zone adı verilen gizemli bir bölge oluşturmuştur. Koruma altına alınan bu bölgeye giriş yasaktır. İnsanlar bu bölgede bulunan bir odanın içine girdiklerinde dileklerinin gerçek olacağını düşünür. Yaşadığı mutsuz hayattan sıkılan bir adam karısının tüm ısrarlarına rağmen bölgeye gitmek isteyen bir yazar ve bir bilimadamına eşlik edecektir.

IMDb: 8.1

12. Prisoners (2013)

Prisoners

Akşam yemeğinde buluşan iki komşu aile sohbete daldıkları sırada kızlarının ortadan kaybolduğunu farkeder. Her yere bakıp çocuklarını bulamayan anne babalar son çare olarak polisi arar. En büyük şüpheli küçük iki kız kaybolmadan önce evlerinin önünde gördükleri karavandır. Polisiye gerilim severlerin mutlaka izlemesi gereken filmlerden birisi.

IMDb: 8.1

11. Shutter Island (2010)

Shutter Island

Bir akıl hastasının ortadan kaybolmasının ardından görevlendirilen iki dedektif, olayı araştırmak için hastanenin bulunduğu Shutter Adası’na gider. En tehlikeli akıl hastalarının tedavi edildiği bu adada soruşturma yapmaya başlayan dedektifler esrarengiz olaylarla karşılaşır. Aynı isimli romandan uyarlanan film tekrar tekrar izlenilecek bir başyapıt.

IMDb: 8.1

10. A Beautiful Mind (2001)

A Beautiful Mind

Nobel ödüllü matematikçi John Forbes Nash’ın hayat hikayesini anlatan enfes bir biyografik film. Russell Crowe’un canlandırdığı Nash, geliştirdiği kuramlarla ünlenmeye başlar. Mezuniyetten sonra şizofrenik belirtiler gösterir ancak hasta olduğunu anlayamaz. Nash dahilikten deliliğe doğru sürüklenmektedir. Türkiye’de Akıl Oyunları adıyla gösterime giren filmin, en iyi film ödülü bulunuyor.

IMDb: 8.2

9. 2001: A Space Odyssey (1968)

2001: A Space Odyssey

Tarih öncesi bir zamanda, bir grup primat bir sabah uyandıklarında karşılarında nereden geldiği belli olmayan bir dikilitaş bulur. Taşın gücü sayesinde primatlar ilk defa alet kullanmayı öğrenir. Kemik parçalarını sopa gibi kullanmayı öğrenen kabile daha önce sahip olmadığı bir güç kazanır. Böylece insanlık tarihinde önemli bir adım atılmıştır. Kabilenin reisi elindeki kemiği havaya fırlatır. Görüntü, havada süzülen kemikten boşlukta bir uzay gemisine geçiş yapar. Stanley Kubrick imzalı kült bir bilim kurgu filmi.

IMDb: 8.3

8. Dogville (2003)

Dogville

Adeta bir tiyatro sahnesinde ve bir roman havasında ilerleyen sıra dışı bir film. Sanki bir roman okuyorsunuz ve ekranda hayal ettiklerinizi görüyorsunuz. Basit dekorlar ilk başta garip gelse de, film izledikçe insanı içine çekiyor. Hikaye 1930’lu yıllar Amerika’sında geçmekte. Peşindeki mafyadan kaçan Grace, Dogville ismindeki bir kasabaya sığınır. Kasaba sakinlerinden Tom genç kadına yardım eder ve onu saklar. Tom, kadının burada kalabilmesi için kasabalıları ikna etmeye çalışır. İnsanlara bakış açınızı değiştirecek son derece ilginç bir film. Film yüksek IMDb puanına rağmen herkesin sevebileceği türde olmayabilir.

IMDb: 8.3

7. Oldboy (2003)

Oldboy

Orijinal ismi Oldeuboi olan Güney Kore yapımı film oldukça sarsıcı. Kendi halinde yaşayan Oh Dae-su bir gün kaçırılır ve bir odaya hapsedilir. Onu kaçıran kişiler ve nerede tutulduğu ile ilgili en ufak bir fikri bile yoktur. Aradan aylar geçer ancak çaresiz adam burada daha ne kadar kalacağını bilemez bir haldedir. Bütün bu gizem içerisinde 15 yıl geçer.

IMDb: 8.4

6. The Prestige (2006)

The Prestige

Birlikte çalışan iki sihirbaz, yolları ayrıldıktan sonra birbirlerine rakip olurlar. Aralarındaki rekabet zamanla bir savaşa dönüşür ve ünlü sihirbazlar birbirlerinin sırlarını çözmeye çalışırlar. Sihirbazların bu takıntısı trajik olayların gelişmesine neden olur. Olağanüstü bir senaryo ve sarcısı bir sona sahip film mutlaka izlenmeli.

IMDb: 8.5

5. Memento (2000)

Memento

İzlerken beyninizden yanık konuları getirecek kadar şaşırtıcı bir kurguya sahip. Eşinin intikamını almaya çalışan Lenny, hafıza sorunu yaşamaktadır. 10 dakika sonra yaşananları hatırlamayan adam her sabah bilmediği bir yerde uyanmaktadır. Vücudundaki dövmeler ona kim olduğunu ve hayatındaki önemli olayların ip uçlarını vermektedir. Sonuyla şaşırtan filmler kategorisine giren yapımlardan birisi.

IMDb: 8.5

4. Interstellar (2014)

Interstellar

Son yılların en çok dikkat çeken filmlerinden birisi. Yakın bir gelecekte yaşam alanları tükenip, dünya çölleşmeye başlamıştır. Eski NASA pilotu Cooper evinde meydana gelen esrarengiz olayların izini sürerek gizli bir NASA üssüne ulaşır. Burada insanlığın artık yeni bir dünya arayışı içinde olduğunu görür. Kara delikten geçerek gidilecek bir galakside yaşam potansiyeli bulunan 3 gezegen keşfedilmiştir. Yeni dünyayı bulmak için oldukça ciddi bir yolculuk yapılacaktır. Zaman kavramının ne kadar göreceli olduğunu insana gösteren sahneleriyle tam anlamıyla beyin yakan bir film.

IMDb: 8.6

3. The Matrix (1999)

The Matrix

Çekildiği döneme damgasını vuran film, aksiyon bilim kurgu türünün altında oldukça derin bir konuyu ele alıyor. İzleyiciye yaşadığı dünyanın gerçekliğini sorgulatan The Matrix’in, The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions adında iki de devam filmi var.

Yapay zekanın çok geliştiği ileri bir tarihte geçen hikayede, makineler ve insanlar arasında bir savaş sürmektedir. İnsan ırkı makinelerin enerji almasını önlemek için atmosferi kimyasal silahlarla karartmıştır. Ancak makineler de insanları birer pil gibi kullanmak adına onları köleleştirmiştir. Köle insanlar Matrix adındaki programın içerisinde herşeyden habersiz yaşamaktadır. Gerçek dünyada yaşayan Morpheus’a göre insanları kurtarmanın ve bu savaşı bitirmenin tek yolu, Matrix’in içinde yaşayan ve programa göre seçilmiş kişiyi bulmaktır.

IMDb: 8.7

2. Fight Club (1999)

Fight Club

Brad Pitt ve Edward Norton’ın başrolde olduğu film, dünyadaki sisteme eleştirel bir şekilde yaklaşıyor. Uykusuzluk sorunu yaşayan Jack, doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapilerine gitmektedir. Bir yolculuk sırasında Tyler Durden adında bir adamla tanışır. İkili arasında çıkan bir kavga Jack’in hayatını tamamen değiştirecektir.

IMDb: 8.8

1. Inception (2010)

Inception

Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisi. Leonardo DiCaprio’nun can verdiği Dom Cobb adlı hırsız, insanların zihinlerine girerek onların en değerli sırlarını çalmaktadır. Bunu ise en savunmasız oldukları rüyalarında yapmaktadır. Aranan bir suçlu durumunda olan Cobb, son bir iş karşılığında eski hayatına geri kavuşma fırsatı yakalar. Ancak bu son iş daha önce yapmadığı bir şey olacaktır. Senaryoyu yazmak Christopher Nolan’ın 10 yılını almış, efsane bir film.

IMDb: 8.8

Arda Doğu

Some memories are best forgotten.

@ardadogu

  • Hayatta Kalma Konusunu İşlemiş En İyi 50 Film

  • Bill'i Öldür

    Gerilim Konulu 10 Unutulmaz Tarantino Filmi

  • Sevgiliyle İzlenecek En İyi 10 Romantik Aşk Filmi

  • Ghajini

    İzlenmesi Gereken Puanı 7 Üstü Olan 10 Hint Filmi

  • Celda 211

    Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 İspanyol Filmi

  • Thor: Ragnarok

    Taika Waititi’den 5 Samimi Film

  • Motosiklet Günlüğü

    Seyahat Severler İçin En İyi Yol Filmleri – Yüksek Puanlı 30 Film