Virüslerle Etkin Mücadele İçin En İyi 5 Antivirüs Programı

100 yıl önce bilgisayar çağının başlaması ile bizim için yeni bir tehdit türü olan bilgisayar virüsleri ile karşılaştık.

Kimi zaman reklam virüsleri, kimi zaman ise Truva atları canımızı sıkabiliyor. Bir çok çeşidi olan bu virüslerlerle kendi başımıza etkin mücadele edebileceğimiz antivirüs programlarını sıraladım.

Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan en iyi antivirüs programları.

1. Kaspersky

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş Rusya merkezli antivirüs yazılımı geliştiren Kaspersky Lab’a ait bir antivirüs programı. Program virüslü dosyayı keşfettiği anda tetiği çeker. Aynı zamanda ağ güvenliğini de sağlar. Ağdan gelebilecek saldırılara karşı etkili bir koruması vardır.

Kaspersky Lab şirketi sadece antivirüs üzerine çalışmıyor. Virüs geliştirmekle de uğraşıyor. Yani sürekli olarak kendi güvenliklerini kendileri aşmaya çalışıyorlar. Kaspersky bu yaptığı uygulama ile antivirüs camiasında başarılı ve lider pozisyonda.

Üzülerek söylemeliyim ki Kaspersky ücretli. Ancak 30 Gün ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

RAM tüketimi orta derecede i3-4GB RAM üstü bir bilgisayarı yavaşlatmaz.

www.kaspersky.com

En etkili olan iki çeşit yazılım geliştirmişlerdir.

  • Kaspersky – Anti-Virüs
  • Kaspersky – Anti-Hacker

2. Avast Free AntiVirus

Piyasaya ilk 1988’de sürülmüş. Avast Free ücretsiz olsa da, Avast PRO adında tam versiyonu ücretli. Bu durumda kısmen ücretli diyebiliriz.

Ücretsiz olmasına rağmen hemen hemen tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Winrar gibi düşünün. Paralı ile parasız arasında görünüşte pek bir fark yok gibi.

Arayüz ise gayet başarılı. Kullanıcı dostu, hızlı, kolay ve anlaşılabilir. RAM tüketimi gayet düşük ve bilgisayarı yavaşlatmaz.

www.avast.com

3. AVG Internet Security

Bu Antivirüs programı ise piyasaya 1991 yılında sürülmüş. Maalesef ki bu antivirüs programı da ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılmış. Bu antivirüs programının en beğendiğim özellikleri dizüstü bilgisayarlarda daha az enerji harcaması ve pilin çabuk tüketilmesini engellemesi.

Ayrıca telefon ve tablet üzerinede kurulup tek ekran üzerinden hepsini kontrol edebilmenize imkan veriyor.

Telefonunuz çalınması durumunda telefonu bulup, kitleyip, silmenize olanak sağlar. Arayüzü başarılı.

www.avg.com

4. Avira Antivirus

Diğerlerinde olduğu gibi, bu uygulama da ücretli ve ücretsiz olarak iki versiyona sahip. Yeni virüsler için her gün veritabanına güncelleme gelmekte. Bu yüzden her gün güncelleme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu iyi bişey mi kötü bişey mi orası size kalmış.

RAM tüketimi diğerleri ile rekabet edebilecek seviyede, gayet düşük ve bilgisayarı yavaşlatmaz.

www.avira.com

5. AhnLab V3 Internet Security

AV-TEST üzerinden 18 PUAN verilmiş ve listenin başında yer almaktadır. Özellikle de internet ve ağ güvenliğinde gelişmiş bir antivirüstür.

Kötü niyetli sitelerdeki tuzaklara düşen kullanıcılar için ideal bir seçim olacaktır. Virüs, trojan, solucan, spyware, spam, yemleme (phishing) gibi tuzaklar ile etkin mücadele eder. Maalesef mobil uyumu yoktur.

global.ahnlab.com

Akın Güven

@akinguven

  • Wise Reminder

    Her Bilgisayarda Mutlaka Bulunması Gereken 10 Program

  • Mac Kullanıcıları İçin En Gerekli Ücretsiz Programlar

  • Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Mobil Uygulama

  • Google Maps App

    Seyahat Edenler İçin Olmazsa Olmaz 20 Mobil Uygulama

  • Gururlandıran Türk Yapımı En İyi 5 Oyun

  • Beyninize Faydalı 10 Mobil Uygulama

  • Yüksek Lisans Hakkında 7 Temel Bilgi